De Wegwijzer; een gezonde school 
 
Schoolfruitbeleid 

We willen de kinderen een gezonde schoolomgeving bieden. Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en spel. Wij besteden niet alleen aandacht aan voeding en gezondheid in de lessen, maar ook in de praktijk. Dat betekent dat wij ernaar streven dat leerlingen op school op dinsdag en donderdag fruit, groente en/of brood eten. Snoep en frisdrank zien wij liever niet op school. Dit betekent dat de eetmomenten er zo uitzien:
Ochtendpauze
Op dinsdag en donderdag streven wij ernaar dat we in alle groepen fruit en/of groente eten in de ochtendpauze. Bij het tienuurtje zien wij liever geen koeken, snoep of repen. Meer fruit en groente eten draagt bij aan een gezonde ontwikkeling. Het blijkt dat schoolfruit eten er ook voor zorgt dat kinderen thuis vaker gezond kiezen. Ouders geven zelf groente/fruit mee, maar we schrijven ons ook in voor het schoolfruitprogramma, waarbij de kinderen 3x per week (gedurende 20 weken) fruit krijgen. Meer informatie op www.euschoolfruit.nl.
Lunch
Bij de lunch streven wij ernaar dat de kinderen boterhammen meenemen en wat fruit en groente als toetje. De gezondste keuze is een volkoren boterham, besmeerd met halvarine en mager beleg. Als drinken adviseren we water of halfvolle en magere zuivelproducten. Vruchtensap kan ook, maar levert meer calorieën. Meer informatie over een gezond lunchpakket vindt u op de website van het Voedingscentrum.
Traktaties
Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje. Daar past een feestelijk moment bij met een traktatie. Op www.gezondtrakteren.nl staan allerlei voorbeelden van traktaties die niet te groot zijn.
Andere eetmomenten
Ook bij uitjes, sportdagen en andere activiteiten willen we leerlingen meegeven dat lekker, gezellig en gezond prima samengaan. Wij hebben daarom ook bij dit soort dagen het streven dat kinderen geen snoep en frisdrank mogen meenemen. Natuurlijk zorgt de school dan weleens voor een ijsje of zoet drankje. Als we het hele jaar gezond kiezen, is af en toe samen genieten van een extra geen probleem. 

Vignet gezonde school

Wij hebben het vignet gezonde school welbevinden van 2021 tot en met 2024.